ΕΡΕΙΚΟΥΣΑ – ΜΑΘΡΑΚΙ – ΟΘΩΝΟΙ

Γνωρίστε Τα Διαπόντια Νησιά, το βορειότερο

άκρο της Δυτικής Ελλάδας!

Η Ερείκουσα, το Μαθράκι και οι Οθωνοί, ή αλλιώς «Διαπόντια Νησιά», βρίσκονται στη βορειοδυτική πλευρά της Κέρκυρας σε μικρή απόσταση από τον Άγιο Στέφανο και το Σιδάρι.

Η Ερεικούσα είναι γεμάτη με ελαιόδεντρα, κυπαρίσσια, αμμώδεις παραλίες και μερικές τοπικές ταβέρνες, ώστε οι επισκέπτες να γευτούν την ελληνική κουζίνα. Είναι ιδανική για μονοήμερη εκδρομή αν θέλετε να ξεφύγετε από τη θορυβώδη πόλη της Κέρκυρας ή αν απλώς θέλετε να απολαύσετε την ηρεμία μιας βόλτας στη φύση και δίπλα στη θάλασσα.
Το Μαθράκι είναι επίσης καταπράσινο και με αμμώδεις παραλίες, αν και έχει μικρότερο πληθυσμό από την Ερείκουσα ή τους Οθωνούς μιας και είναι μιρκότερο σε μέγεθος. Ιδανικό για ταξιδιώτες περηπατητές ή που θέλουν να απολαύσουν μια ωραία βουτιά. Κατά την επίσκεψή σας στην παραλία ζητούμε την προσοχή και το σεβασμό σας καθώς υπάρχουν αυγά από θαλάσσιες χελώνες τα οποία οι ντόπιοι προστατεύουν.
Τέλος, οι Οθωνοί είναι το μεγαλύτερο από τα τρία Διαπόντια και το πιο δυτικό. Εκεί θα βρείτε επίσης πεύκα και κυπαρίσσια, καθώς και κρυστάλλινα νερά για κολύμπι. Οι περισσότεροι ντόπιοι ζουν από ψάρεμα, ενώ είναι χαρακτηριστικά τα πέτρινα σπίτια.

Για να επισκεφθείτε κάποιο ή και όλα τα Διαπόντια αρκεί να πάρετε το καΐκι από το Νέο Λιμάνι της Κέρκυρας, μόλις 20 λεπτά περίπου από τα διαμερίσματα ή τα δωμάτιά μας.

Στείλτε μας μήνυμα εδώ loc@lochospitality.com για επιπλέον πληροφορίες.